:)

Ära ole svamm, lase liugu! ;)

Kas sina lased end teiste arvamustest mõjutada? See ju tekitab stressi, viha, väsimust ja sinu enda nõrgenemist. Mina isiklikult üritan mitte svammina koguda seda endasse ja proovin mööda vaadata. Võtan enamjaolt sarkastilisi kommentaare sellise arvamusega, et kommenteerija ise on pigem kade või vihane ja tema enda sees on probleemid/pinged. Tegelikult neid kommenteerijaid ei huvitagi niivõrd Sina ega see, mida sa arvad. Minu meelest need sapi pritsijad lasevad ainult oma mürgi sinu peal välja, arvestamata – mis tundega/mõtetega sa edasi oled. Ja minu meelest on just subjektiivse hinnangu andjad need, kes omavad kõige suhtes oma arvamust. (On vaid nende arvamus ja vale arvamus). Isegi kui üritad sellistele oma arvamust selgitada või asjaolusid tutvustada rohkem, siis enamasti on see jutt nagu kurtidele kõrvadele. Nende arvamust ei kõiguta miskit.
Lause ”Ära ole svamm, lase liugu” – leidsin ma mitu aastat tagasi facebooki ringlusest, mis hakkas mulle koheselt meeldima ja ma võtsin selle kohe omaks ning oma motoks. Oli vast selline periood, kus neid sapipritsijaid oli mõnevõrd rohkem, kui muidu.
Nüüd, kus ma üritan naeratada olenemata, mis lause mõni nõmedik loobib, suudan ma eriti iroonilise naeratuse teha. See just nii umbes ongi:

Kui viimasel-ajal olen hakanud miskipärast võtma asju rohkem südamesse ja enam niisama lihtsalt minema ei jaluta. Vaid võtan enda jaoks ebameeldiva hoiaku ja pöördun selle inimese poole otse silma vaadates:

”Mis su probleem on? Räägi ära ja saa üle”. Minumeelest see eiramine lükkab edasi seda aega kui see sapitootja lõpetaks ja ma ei viitsigi ise seda aega nö üle elada ja asjadest mööda vaadata. Sest olgem ausad – Miks ma peaks? Peaks taluma kellegi sappi niisama, sest ta pole piisavalt inimene, et otse oma mure või probleem ära rääkida 😉 .

Igal sõnal ja teol on omad tagajärjed. Võtke aeg maha ja mõelge, mis teie sõnad tähendavad. Olge hoolivamad, mõistvamad ja ühtehoidvamad! 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga