LAPSED

elu kahe jõnglasega :*

Fotod: Tarvo Alev Fotostuudio

Avastasin, et selle aasta numbri sees pole ma ühtki blogipostitust veel teinud, võib-olla seepärast, kuna  ma ARVAN, et mul pole nagunii lugejaid, kes mu jutukesi viitsib läbi lugeda. Inimene, kui sa tõesti loed neid, anna endast märku mingilgi moel :D. sest oma elust ja oma kogemustest võin ma oma abikaasaga ka lobiseda omavahel.
Mainin kohe ära, et seda imelühikest postitust teen ma vist circa 2 tundi, sest mu süles käägatseb kahe kuune Ragnar, kes soovib uinuda ja parematkätt kõrval laamendab nukumajaga nelja aastane Mirtel! Olgu õeldud, et mu mõte jõuab seitsesada korda mujale jõuda enne kui selle postituse valmis saan. 😀

Kuidas siis on elu kahe lapsega? Tegelikult ei saa ma midagi nuriseda, sest mu nunnupallid on ju üsna tublid ja rahulikud. KUID ma ei saa õelda, et ma iga päevaga olen nii super rahul ja ainult kiidaks, kui geeniuslapsed ma olen suutnud valmis teha. Neid hetki on palju, kus mu silmad lähevad kõõrdi aga nende naerused suud suudavad korvata kõik selle eelneva.
Pisike Ragnar sündis siia ilma keisri teel ja polevahet kui palju ma vaeva nägin kaks nädalat, et piima rinda tuleks, siis seda ei tulnud ja poiss kasvab RPA peal üles. Miks ma seda mainin, sest silmi ajab pööritama just see, et kui mina hakkan söötma Ragnarit, siis Mirtel kavatseb Täpselt selajal minna wc sse oma nr kahte tegema! kuna mu Neljane ei pühi piisavalt hästi oma pepsi ja mina ei soovi, et hiljem pükstel mingi triip sees oleks, siis pean ma teda aitama. Selajal kui ma ühele süüa annan, pole see võimalik, et samalajal saan ka teisega tegeleda.  Nagu kiuste on vaja neid kahte asja neil koos teha. Mis ma siis teen – ei hakka ju karjuma. Pean päevas seda mitu korda lihtsalt kogema, et nemad karjuvad hoopis minu peale ja kui nii jätkub, tuleb mul kõõrdsilmsus. 😀
Näiteks miks mul on veel silmad kõõrdis, on see kui jõmm magab oma iluund, siis pliks peab Just SelAjal minema temaga tegelema. ( Mängitakse ta käega, tehakse kümme musi järjest põsele, silitatakse pead jne.) ja kui Mina soovin nt süüa teha või koristada samalajal kui jõmm käägatseb ning palun pliksil, et ta veidikenegi vennaga tegeleks, siis tuleb mulle ärapandav lause vastu: ” Ma ei viitsi. Sina tegid tite, sina vaatad teda. Mina ei pea seda tegema!” . Mis mul muud üle jääb, tuleb käägatsemise saatel need toimetused ära teha, muidu hakkab suurem omapoolt juurde karjuma näljast. 😀
Kõige tüütum hetk on arvatavasti mul see, et Ragnar ajab päris palju toitu tagasi. Olgu õeldud, et ta ei oksenda! vaid ajab ainult toitu tagasi. Meil läheb tänu sellele 5 uut body vahetust küll päevas ära. Miks see nii on, ma ei tea aga see pidi ära kaduma siis kui püree toitu saama hakkab. Annan iga kolme tunni tagant süüa ja üle söödetud ta olla ei saa ning refluksi tal ka pole. Olenemata sellest et mulle TUNDUB, et ta ajab jupiti kõik oma sisse söödetud toidu välja, võtab ta ikkagi ilusti kaalust juurde. Teise elukuu kontrollis saime teada, et ühe kuuga võttis lausa 1 kilo 100 g juurde.
Kindlasti ei esine mu rutiinses elus ainult neid hetki, mis mind väsitavad või tüütavad. Mul on palju rõõmu ja head ka! Näiteks mu Neljane on päris tragi ja tubli. Olenevalt tujust, aitab ta majapidamis töödes ja vahepeal vennaga tegeleda. Ta täiendab igapäev mu päevadesse rohkem naeru, sest ta ütlemised ja ”elutarkused” on niivõrd naljakad, et neist mööda juba ei vaata!
Pisike kahekuune on ka juba nii vägevaks muutunud, et aina rohkem otsib ta kontakti ja naeratab siira näoga. Tema tõelist häält ma veel kuulnud ei ole va käägatsemist, kui ta millegiga rahul ei ole või esineb tal millestki puudust. Suud liigutab küll aga ma ise nii arenend pole, et ma suudaks ta suud vaadates eristada ja aru saada, kas ta tahab muga suhelda siiralt või karjuda 😀  Eilsest keeras ta esimest korda kõhuli olles end selili. Eks see käsi oli ka piisavalt välja sirutatud, et tal see õnnestus. Tubli poiss on.

Hetkel ma midagi juurde pikalt kirjutada ei saa, sest selle tunniajajooksul, mis ma siia kirjutasin, sai mu käägatsi iluuni täis ja mõnuga soovib ta oma nuttu minuga jagada!

Igatahes kahe lapse elus osaleda on niii äge! Jälgida nende arengut ja olla nendega kõiges – nii heas kui halvas!

Tekstis tõin välja kaks sõna: ARVAN & TUNDUB ! sest olen tähele pannud, et ma muud ei teegi kui ainult Arvan midagi. ja mulle tundub liiga palju 😀

Ragnar on mul enneaegne. TA oli 06.06. Sündis 09.05

Sünnikuupäev: 9. mai
sünnikaal: 2390 g
sünnipikkus: 46 cm

1 elukuu:
kaal: 3200g
pikkus: 53cm

2 elukuu:
kaal: 4300g
pikkus:53.5 cm

Ära unusta siis teada anda, kas sind see tekst ültse kõnetas. Kindel võin olla, et vähemalt mu ema loeb mu blogi :D.

8 kommentaari

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga