HALA

kuule, tule osta minult, sest see või teine müüb kallimalt.

Ei leidu vist inimest, kellele poleks mingeid vitamiini vms kräpi sodi pakutud.

Mind isiklikult häirib näiteks sotsmeedias see, et kui inimene müüb oma staffi (olgu see siis Hiinast või kust iganes) siis mõned inimesed arvavad, et nad võiksid kommenteerida neid samu pilte, et ”Aliexpressist” saab 10 korda odavamalt! Müüja pakub näiteks 4 euriga mingit õhupalli, mida saad Aliexpressist tõepoolest mingi 82 sendi eest. Ma olen ikka seda meelt, et jumalaeest, las see inimene müüb seda. Ja kes on kursis ning saab osta Aliexpressist, siis ostku sealt. Vaja siis inimestel kaagutada ja minna teise inimese ”tulu” kallale. Okei, see selleks. Sõnavabadus – mõistan.
Aga mind häirib ka need eraisikud, kes võrdlevad kohti ja toovad lausa välja need.
Kui see A gripi viirus veebruari kuus oli tugevalt möllamas, siis meie peremees jäi ka haigeks. Seda ma ei tea, kas tal oli gripp või viirus. Kõrges palavikus ta igatahes oli. Aga mul tekkis automaatselt kerge paanika, kuna ma ei saanud lubada, et ma ka haigeks jääks. Kes siis jõuab kahe pisikese lapsega tegeleda, kui me mõlemad 39 palavikus oleks ja lebaksime voodis. Lubamatu.
Helistasin perearstile, et ehk ta saab kirjutada profülaktika mõttes mulle ”Tamiflu” välja. Võtsin seda ja ma pääsesin vaid ühe päevase palavikuga, mis oli ka kõrgeim 37,5 aga ikkagi oli surma tunne peal. Ei tea, mis jama see oli.
Siis jäid mu mõlemad lapsed sellesse viirusesse ja neil läks asi karmimalt. Mirtelil kopsupõletik ja Ragnaril bronhiit.
Igatahes, ei tahtnud ma sellest haigusest rääkida, vaid sellest, et kui nägin, et Karmo jäi haigeks ning mul kerge paanika sellest tekkis, siis kirjutasin ma rahvameditsiini gruppi, et kas on midagi, mida saaksime tarvitada, et ei jääks sellesse viirusesse. Mirteliga me tarvitasime sipelgapuukoort, mis tegelikult aitab väga palju aga on võimsaid viiruseid, mida ei suuda ka sipelgapuukoor ära hoida. No ja siis võttis üks naine muga messengeris kohe ühendust ja rääkis ka, et tal poodi pole, müüb facebookis ja laatadel käest-kätte. Mainis ka seda, et tema käest on tunduvalt soodsam osta Ecoshi vitamiine, kui neid muidu müüakse. Sellel naisel on müüa sipelgapuukoore tilgad 25 euri. no olgu, eks väga paljud pole kursis, mis on nende tegelik hind. Tegelik hind on 7eurot.
Tegin siis naisele selgeks, et mul ei ole vaja temalt osta, sest tellime ise, mis vaja ja hetkel on kõik vajalik isegi olemas. Aga tema kasutas kindlasti minu paanika osas võimalust ära, et näed…. inimesel paanika, soovitan osta kalli raha eest vitamiine ja täiendan oma rahakotti. No, ma saan kõigest aru. Ta ju lahkelt pakkus võimalust ja mis iganes… aga ma ei mõista seda, miks ta müüb vitamiine nii, et selgitab juurde, et Ecoshi vitamiinid palju kallimalt muidu müügil. Muidugi ei ostnud ma seda sipelgapuukoore tilka 25 euroga. Ma saan selle raha eest ise osta 3 pudelit. Oleme ka tuttavatele tellinud ja kasu meile sellest on 0 . Pigem isegi miinustes, kuna meil on kõik pakid võtnud toll kinni ja siis oleme inimeste vahel ära jaganud tolli maksu. Muidugi meil endale jääb tollimaks suurem osa maksta, sest oleks ebanormaalne kui 7 euro sipelgapuukoore asemel saab järsku 20 eurot.
Nii see selleks. Aga nüüd see naine hakkas saatma mulle pakkumisi. Ja mul pole pakkumiste vastu ausalt mitte midagi 😀 Las saadavad. Loen isegi läbi ja vaatan, võib-olla kasulikum ka vahepeal kellegilt teiselt midagi tellida. Aga sellejuures häirib mind enim see, et naine paneb toote taha ENDA HINNA, siis järgneb sellele HIND MUIDU ja siis sellele järgneb veel otsa ECOSH MÜÜB või siis BIO4YOU MÜÜB.
No milleks panna teiste poodide hinnad? et kindlasti ostaksin temalt soodsamalt? ja kui neid hindu isegi võrdlesin, siis oli see vahe mingi 2 eurot. Kas see siis väärib seda.
Puhtausalt, ei huvita mind enam kellegi vitamiini tellimused ka, sest mul endal on nii hea kanal, kust neid saan. Ja ma ei maksa vaeseks, et midagi saada. Jah, kui mängus on tervis ja vaja ulme kallist ravi, siis selles ei ole küsimust. Kui vaja, siis tervise pealt kokku ei hoia aga kui hakatakse pähe määrima vitamiine, siis olen ma väga kursis, mis on nende tegelikud hinnad. Aga no ma ei saa lihtsalt aru, miks on vaja teiste inimeste poode sisse tuua, et endal kasu mängus oleks. Sama hea, kui ma müün Poola riideid 15 euriga ja siis ütlen, et pood ”That’s It” müüb sama riiet 30 euroga. Aga vot, mina 15.-
Ja siis mu leht leviks ja leviks ja ”That’s It” hääbuks…Aga nii on ju..

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga