:)

Nädalaga 2,7 kg alla.

See pole miski uus-aasta lubadus, et ”võtan end kokku ja alandan kaalu”. Jah, mul on pikemat aega  olnud enda eesmärgid aga olen neid pidevalt edasi lükanud, sest hullu pole ju tegelikult midagi. Aga oleksin ma samamoodi edasi jätkanud, oleks see ”hull” varsti kätte ka jõudnud. Olen lühikest kasvu naine (162) ja kaalusin pidevalt 57,6-58,6 (kaal koguaeg kõikus). Minu kasvu tõttu see number juba on midagi. Mu jalge vahel pole enam vahegi sees ja mu kõht…… vajaks nagu rasvaimu.  Kui ma kaalul nägin numbrit 58,6 tundsin, et enesetunne on ka raskem. Läksin sel samal kaalumis õhtul arvutis meili peale ja vaatasin, et Orgu pakub tasuta kolmepäeva toitumiskava. Mõtlesin, et miks mitte… prooviks. Sisestasin enda andmed (pikkuse ja kaalu) ja vastu vaatas lause, et ma olen ideaal kaalus. Kuigi ma ise nii ei tunne, et see oleks. Miks muidu võiks veidi ”pekki” koomale tõmmata. Aga olgu… vaatasin, mis retsepte ja asju ta pakub mulle ja ütleme ausalt, ma ei kulutaks ise sentigi sinna, sest esiteks, mul pole seda aega, et nii palju kokata. Hea, et ma oma tavapärased kiired toidud saan tehtud. ja teiseks, polnud seal mulle midagi sellist, mis mind köidaks. Ja ega ma nüüd päris suurt eesmärki pole ka võtnud, et oleksin pidev kaalulangetaja.
Minu eesmärk on saada selga S suurus riided. Hetkel olen M ja kui riided õhtul seljast ära võtan, siis imestusega vaatan, kuidas nad päevajooksul veidi välja on veninud ning esimese lausena tuleb pähe: ” Kas ma olen reaalselt ka nii suur või?”
Kui ma räägin seda ükskõik millisele oma sõbrannale/tuttavale, et võiksin saada veidikene alla, siis pole inimest, kelle suust ma seda kuulnud poleks: ” Sul pole viga midagi ju! Oled praegu täiesti normaalne! Pole sul vaja alla saada”. JAH, ma olengi kaalu ja kõigepoolest normaalne aga kui ma ise tunnen, et ma tahaks tunda end kergemini ja kanda suurus S riideid, siis ma tegutsen Oma tunnete järgi, mitte sellejärgi, mida keegi teine arvab või ütleb.
Ma ei sooviks kindlasti saavutada seda kehakaalu, mis ma olin enne lapsi. See on 47-49 kg. See oli liig, ka mu endaarvates. Ma sain kiuslikke lauseid: ”Sa kaalud vähem, kui tsemendi kott!”. Nii mitmelegi jäi mu pisi-kleenuke kehamass ette. Ometi ei saanud ma sinna mitte midagi teha. Proovisin koguaeg kaalust juurde saada. Sõin kõike ja topelt, et saada massi juurde. Aga keegi ei näinud mu pingutusi ja ma sain endiselt lõõpivaid kommentaare enda pihta.
Sünnitasin ära oma esimese lapse, tütre. Tema sünniga muutus kõik. Isutasin igapäev halvaa ja magustatud jookide järgi. Ma lubasin seda endale. Aga lapse sünd aktiveeris mu kehas miskit ja iga rämps, mida ma sõin, see ka mõjus. Nagu näha, XS suurusest sai M suurus.
Kuna ma tean, kui ”kergena” ma ennast tunda võin, siis ma veidi pingutan selle nimel. Nagu eelnevalt ütlesin, siis eesmärk on saada S suurus selga ja ideaalis ma näen ennast 52 kilona. Palju polegi jäänud ju.
Nädal aega tagasi alustasin oma kaalumist ja mõõtmist. Otsisin youtubest välja mõned kergemad harjutused, mida võiksin oma kahe lapse kõrvalt niimuuseaski teha. Mulle ei meeldi dieedid aga kui minu elustiili nimetada dieediks, siis on see magusadieet.
Viskasin oma isud mõtetest täielikult välja. Pea’ igapäev ma jõin coca-colat põhijoogina, sõin pirukaid, šhokolaadi komme, krõpsu. Mida iganes ma tahtsin, seda ma endal näost sisse ajasingi. Kahju mu kehast lausa. Täpselt nädal tagasi, tellisin Relaxmom’ist endale kompressioon pesu http://relaxmom.ee/ee/body-control-shaping/uus-farmacell-korge-taljega-luhikese-saareosaga-korrigeerijad.html?fbclid=IwAR0J7wRcexQO19cFEqmKExP8Fj921_ZC1h-yElNFsrUwSxtLsyp65z1xEAg#!prettyPhoto, ehk survepesu. Ma ideaalis kujutasin tegelikult seda nii ette, et see oleks ”ime pesu”, mda ma kannan ja kõik see pekk niisama kaob. No ei ole sellist asja olemas. Samalpäeval, kui ma selle kätte sain ja proovisin kanda, siis suutsin seda seljas hoida 1 h. Kirjutasin kohe Relaxmom’ile facebooki, et vajab harjumist ja väga ei suudagi kanda seda. Olen tänulik, et julgesin üldse kirjutada, sest ma sain juhise, et seda kantaksegi hommikul 3 h ja siis veidi puhkust ning proovida mõnehetke pärast uuesti selga panna. Nädal aega hiljem, olen ma selle surve pesuga harjunud ja aind kannakski seda. Aga see pesu on tõhus siis, kui sa reaalselt liigutad ka ennast, mitte niisama ei oota ”imet” . Nii ma siis olengi sättinud kõik oma treeningharjutused hommikusele ajale, kus kannan seda pesu.
Nädal tagasi tegin endast pildid, milline ma välja näen, mida ma hetkel ei näita, sest ma ütleks, et välimuselt pole midagi muutunud. Kuigi abikaasa ütles küll eile, et jalad on peenemaks läinud. Mul oli seda nii hea kuulda ja sain kinnitust endale, et teen õiget asja.
Muidu toitun ma ikka nii nagu toitun. Teen vastavalt tujudele smuutisid ja söön niisamagi soolast rämpsu. Ainus mu magus jääb see, et kohvi sisse läheb suhkur ja seda mitte vähe. Lausa poolteist teelusika täit.
See 2,7 kg , mis on alla läinud, on puhtalt coca-cola, šokolaadi kommid ja pirukad. Ma usun, et midagi läheb veel alla ja olen enamkui kindel, et pean ka ise pingutama hakkama mingis osas, et see number ideaalkaaluni jõuaks.
Siin kohal jääb mu tekst veidi üürikeseks, sest üks pisike jõnglane vajab kiiremas korras süüa. Aga võin pisikese jutu teha veel nädala pärast, kas ma olen suutnud enda kaalu hoida, magusast hoiduda ja ehk lähi ajal saan ka pilte teha oma imelisest muutumisest, millest ma unistan. Kes siis ei tahaks ”Suveks vormi” saada eks.

10 jaanuar: 58,6 kg
16 jaanuar: 55,9 kg

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga