:)

Vaktsineerimine on vabatahtlik!

Vaktsineerimine on vabatahtlik. Lapse ja piiratud teovõimega isiku vaktsineerimise üle otsustab lapsevanem või tema seaduslik esindaja. Enne vaktsineerimise läbiviimist kontrollib tervishoiutöötaja inimese tervislikku seisundit ja teeb kindlaks, kas esineb immuniseerimise ajutisi või püsivaid vastunäidustusi. Vastunäidustuste olemasolul vaktsineerimist ei tehta või lükatakse see ajutiselt edasi. ”
Nii on kirjas Eesti.ee lehel. Mul tekib automaatselt küsimus, kas ikka on? See tähendaks ju seda, et perearst küsib mu käest, et kas ma soovin last vaktsineerida või mitte. Jah, nad küsivad seda, aga kui ma ei soovi last vaktsineerida, siis MIKS või KELLELE ma pean seda allkirja andma, kui ma seda ei tee? See on ju vabatahtlik.
Aga kui ma vaktsineeriks ja esitaks A4 paberil arstile omapoolse allkirja soovi, siis kui palju oleks neid arste, kes paneks sellele allkirja? :
Esimesele lapsele oleme teinud pooled vaktsiinid, kuna me ei teadnud ka, mida see kõik tähendab. Eluaeg ju vaktsiine tehtud ja nii toimisime meie ka…kuniks tuli tüsistus. Mu laps oli peale vaktsiini täiesti teine. Ta kiljudes röökis ja kui ära väsis, oli loid. See kestis terve päev! Abikaasa märkas, et silmad ei ole ka enam endised… kuidagi tuhmid.. sära on kadunud.
Läksime sellega perearsti juurde ja rääkisime, mis peale vaktsiini toimus. Me ütlesime, et edaspidi me vaktsiinidega ootame ja arst nõustus sellega.
Siis hakkas aga abikaasa uurima igaltpoolt vaktsiinide kohta. Ta üritas mulle rääkida nende varjudest, tüsistustest ja millest iganes veel. Ma ei võtnud igatahes mitte midagi kuulda ja ma raiusin talle ainult, et kui Sina ei taha vaktsiine lapsele teha, siis mina teen neid ikka. Kasvõi salaja.
Ütleme siis nii, et me raksutasime sel teemal päris palju… sest Mina ei tahtnud midagi kuulda võtta.

Aga tuli ka see päev, kus hakkasin mõtlema, mida tähendab vaktsineerimine. Kõik, mida abikaasa rääkis, ma võtsin seda juba kuulda ja mu silmad oleks justkui avanenud. Miks ma teda selle jutuga lõpuks kuulda võtsin?
Ma tahtsin ju teada saada, MIDA mu lapsele sisse süstitakse. Ma tahtsin olla teadlik vanem ja asjaga kursis olla. Kuna ta on pisike, ise otsustada ei saa, siis kas mul on ikka õigus Tema enda eest omavoliliselt otsustada?

See tüsistus, mis tekkis mu esimesel lapsel vaktsineerimise järel, siis otsustasime lükata vaktsiinid edasi. Seda pooldas ka meie perearst. Justnimelt TÜSISTUS. See, kui laps kiljudes röögib või peale vaktsiini tekib palavik, on need juba tüsistused! See ei loe, et arst väidab peale vaktsiini, et see on täiesti normaalne, et laps on jonnakam või et see on täiesti normaalne, kui tekib palavik ja kõhu lahtisus. EI, see EI OLE normaalne.

Meie lükkasime vaktsiinid esialgu 3 aastat edasi, et ootame, kui hambad suus ja immuunsust ka rohkem. Eks siis vaatab edasi…
Täna oleme me nii palju teadlikud ja oleme teinud otsuse, et me ei vaktsineeri enam ei esimest ega teist last. Näiteks mu teine laps pole vaktsiine saanudki. Tänu meie teadlikusele.
Kui mu laps tahab end vaktsineerida, siis laseb ta teha need ise täiskasvanuna. Ma oleksin ääretult õnnelik, kui Minul täna oleks selline võimalus, et ma saaks ise valida. Kahjuks tehti minu eest need otsused siis ära, kui ma polnud otsustusvõimeline.

Hiljem, kui hakkasime vaktsineerimist tugevalt uurima, siis selgus, et kui perekonnas on ühel vanemal autoimmuun haigus, siis lapsi EI TOHI vaktsineerida. Minul on autoimmuunhaigus ja seda teadsid kõik arstid ja ämmaemandad. Aga ometi… miks mu last vaktsineeriti? Ei tohi ju!

Me ei ütle, et vaktsiinid on NII HALVAD, aga kuna meil on see vabatahtlik, siis tänan EI.
Ma ei ole ka vaktsiini vastane, aga ma pole ka pooldaja.
Kui täna mu tutvus ringkonnas vanemad vaktsineerivad oma lapsi, siis viltu ma kedagi ei vaata ja oma teadmiste ”piiblit” ma neile ka ette lugema ei hakka.
Meie enda otsus on see, et meie oma lapsi ei vaktsineeri ja kes seda teeb, siis las ta teeb.
Ja siin kohal ei saa mitte keegi tulla mulle ette heitma ka, et olen hoolimatu vanem, kuna mu lastele ei tohigi vaktsiine teha! 🙂
Naljakas jah, et mõni ütleb, et vaktsineerige neid, keda alles tahate hoida. Ma ei hakka selle peale midagi ütlema, sest ma muutuks jutu sees pigem inetuks. Aga ma ütlen, et ma ei vaktsineeri, kuna ma hoolin oma lastest liiga palju.
Miks ma panin jutumärkidesse piibel? Sest Mõni arvab, et see on mingi usk, kui sa ei vaktsineeri 😀 . Noh, kõigil on oma arvamus 🙂

Aga näiteks. Mul tekib koguaeg üks ja see sama küsimus: Miks vaktsineeritud inimesed kardavad vaktsineerimata inimesi? MIKS?
Vaktsineerimata inimesed on palju ohutumad, kui vaktsineeritud ju.
Kui inimest vaktsineeritakse, siis tema sisse läheb see haigus, mille vastu süst tehakse. Väga paljud on elusvaktsiinid, mis tähendab, et nendes on elus haigus ja nad kannavad seda edasi, kui viirust.
Vaktsineerimata inimesed ju ei kanna midagi? Ja kui näiteks vaktsineerimata inimene peaks haigusesse haigestuma, siis MIKS kardavad vaktsineeritud inimesed neid? Miks peetakse neid ohtlikuks? Te olete ju VAKTSINEERITUD.

TV3 uudistes oli küsimus, et kas vaktsineerimata lapsed tuleks kooli- ja lasteaia ukse taha jätta?
Mina arvan et EI. Mis Sina arvad?
Vaktsineeritud inimesed põevad samamoodi haigusi ja on viiruste edasikandjad. Vaktsineerimata lapsel pole võimalik ju viirust edasi kanda, kui ta seda just ise ei põe!? 🙂Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga